Friday, June 12, 2020

Η Ευρώπη σφηρίζει αδιάφορα...η Κίνα στηρίζει Ελλάδα-Αίγυπτο..η Ρωσία ετοιμάζει στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη και οι Η.Π.Α...ο άγνωστος «Χ»

Μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται ένα σκάκι για γερά νεύρα, στο οποίο η Ελλάδα μοιάζει να μην γνωρίζει ποιος είναι εχθρός και ποιος φίλος

σχόλιο Γ.Θ : Ας μην είμαστε αφελείς. Ανάμεσα στα κράτη δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα. Ανάμεσα στους λαούς φυσικά και υπάρχουν φιλίες.Αν δεν μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και περιμένουμε απ΄τους άλλους, τότε είμαστε καταδικασμένοι

Το γεωστρατηγικό παιχνίδι στη περιοχή μας παίρνει φωτιά, ενώ οι Ευρωπαίοι γελοιοποίησαν την επιχείρηση «IRINI» και έστειλαν μόνη της την ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» απέναντι σε 7 τουρκικές φρεγάτες στα ανοιχτά της Λιβύης

Μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται ένα σκάκι για γερά νεύρα, στο οποίο η Ελλάδα μοιάζει να μην γνωρίζει ποιος είναι εχθρός και ποιος φίλος. Και αυτό γιατί δεν γνωρίζει ποι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι, αν κρίνουμε και από τη χθεσινή εμπλοκή, στην οποία ο Ιταλός σύμμαχος έστειλε τη μοναδική φρεγάτα που υπήρχε στη περιοχή, την ελληνική, απέναντι σε 3 τουρκικές. Μάλιστα αργότερα έλαβε και την εντολή να ακολουθεί το εμπορικό πλοίο και τις φρεγάτες μέχρι τη Λιβύη όπου εκεί υπάρχουν άλλες 4 τουρκικές φρεγάτες...! Σχέδιο αυτοκτονίας; Ηλιθιότητα; Ανευθυνότητα;

Πολιτικά λοιπόν, μπορεί να ελήφθη η απόφαση για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, όμως στην πράξη οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν σταθεί, αν μη τι άλλο, κατώτερες των περιστάσεων στη πρώτη ουσιαστική δοκιμασία απέναντι στους τούρκους, δείχνωντας ιδιαίτερα φοβικές ή ανεπηρέαστες μπροστά στη προβολή ισχύος της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Από χθες λοιπόν στ' ανοιχτά της Λιβύης, οι Τουρκικές φρεγάτες έχουν γίνει επτά, σε μια περιοχή η οποία φλέγεται και η γειτονική μας χώρα συνεχίζει απτόητη να στέλνει όπλα ώστε να στηρίξει με κάθε μέσω την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» από μόνη της δεν ήταν δυνατό να ενεργήσει χωρίς την διαταγή του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της επιχείρησης «IRINI», του Ιταλού Ναυάρχου, ο οποίος γύρισε πίσω το ελικόπτερο Aegean Hawk και η μόνη οδηγία που έδωσε στον κυβερνήτη του «ΣΠΕΤΣΑΙ» είναι να γίνει «σκιά» του εμπορικού πλοίου...κάτι σαν να λέμε...αποστολή αυτοκτονίας ή αυτοταπείνωσης. Ειλικρινά δεν βρίσκουμε άλλο χαρακτηρισμό, καθώς από τη στιγμή που η ελληνική φρεγάτα είναι μόνη της τα ενδεχόμενα είναι δύο...! Ή πήρε διαταγή από τον Ιταλό Ναύαρχο να γίνει «συνοδός» των τούρκων....και μετά να αποχωρήσει χωρίς να πράξει τίποτα....ή αν πράξει αυτό που πρέπει για να σταματήσει τη μεταφορά όπλων θα μιλάμε για καθαρή αυτοκτονία, με δεδομένη την αριθμητική υπεροχή των τούρκων.

Αίνιγμα ο Πρόεδρος Τράμπ

Οι Η.Π.Α από την άλλη πλευρά αποτελούν ένα αίνιγμα για δυνατούς λύτες σε ότι αφορά τη στάση τους στα γεγονότα που συμβαίνουν στη γειτονιά μας. Αυτό γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τη Λιβύη και φαίνεται πλέον να συμφωνεί με τον αλ Σίσι για εκεχειρία στη Λιβύη. Συμφωνεί όμως και για αμοιβαία αποχώρηση των ξένων δυνάμεων; Και το ερώτημα που τίθεται κυρίως είναι το εξής....Αν ο κ. Τραμπ συμφωνεί με τον φίλο του πρόεδρο της Αιγύπτου στο θέμα της Λιβύης, γιατί επιτρέπει στον Ταγίπ Ερντογάν να υποστηρίζει το αντίθετο;

Η Κίνα στηρίζει Ελλάδα-Αίγυπτο: «Παράνομες οι τουρκικές διεκδικήσεις»

Ίσως πιο ξεκάθαρη φαίνεται να είναι η εικόνα από τη Κίνα καθώς το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επιτέθηκε στις τουρκικές φιλοδοξίες στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι αυτές προκαλούν περιφερειακές εντάσεις, ειδικά στη Λιβύη. Πίσω από όλα αυτά ευρίσκεται βέβαια το Πεκίνο το οποίο πνέει μένεα κατά της Άγκυρας για το πατρονάρισμα των Κινέζων Ουιγούρων οι οποίοι είναι τουρκικής καταγωγής.

Το πρακτορείο ειδήσεων, στηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις, γράφει σε άρθρο με τίτλο "Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Μεσόγειο αυξάνουν τις νέες εντάσεις", ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου οδήγησαν σε μια νέα κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων, μετά την αυξημένη υποστήριξη της Άγκυρας στον Al-Sarraj, στηρίζοντας τις αμφιλεγόμενες ναυτικές απαιτήσεις της μέσω του τουρκολιβυκού συμφώνου.

Το Πεκίνο κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα να ενισχύσει την υποστήριξη της χώρας του στην κυβέρνηση της Τρίπολης (της οποίας η νομιμοποίησή της καταργήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων), ότι επιζητά την εξασφάλιση στρατιωτικών βάσεων, ενώ η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει κοινές θαλάσσιες εξερευνήσεις σε ξένα "χωράφια".

Το κινεζικό άρθρο επεσήμανε επίσης ότι η Τουρκία ξεκίνησε εντατικά την αποστολή μεγάλης στρατιωτικής βοήθειας στην κυβέρνηση Al-Wefaq από τον περασμένο Νοέμβριο, αφού υπέγραψε μια διπλή συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία και οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, η οποία είναι αμφιλεγόμενη, παρέχοντας δικαιώματα εξερεύνησης στην Άγκυρα σε μια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κίνηση ΜΑΤ από Ρωσία; Ετοιμάζουν δύο στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg ο επικεφαλής του αποκαλούμενου υπουργείου εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Fathi Bashag, δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, προκαλώντας πανικό στη δύση, η οποία στηρίζει τα τουρκικά σχέδια με την «σιωπή της» εδώ και μεγάλο διάστημα.

Πρόκειται για μια στρατιωτική βάση που θα βρίσκεται στα ανατολικά της Σύρτης, ενώ η άλλη αφορά το στρατιωτικό αεροδρόμιο της al-Jufra, που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Το γεγονός αυτό φυσικά ίσως ενεργοποιήσει και την αντίδραση των Η.Π.Α οι οποίες δεν θέλουν να δώσουν τα πρωτεία της περιοχής στη Ρωσία.

Λέτε να βοηθηθούμε από σπόντα...;

ellinikiafipnisis.blogspot.comhttp://corfiatiko.blogspot.com 

No comments:

Post a Comment