granulki Izomaltu
barwnik w żelu
mata silikonowa do pieczenia Hendi
klipsy do spinania maty
wysokie i wąskie naczynie
złoty barwnik w proszku
Przygotowanie:Do starego garnka wsypać granulki Izomaltu. Ja robiłam to „na oko". Robiłam mały torcik i chciałam aby „splash" był mały. Im więcej wsypiecie tym większy będzie splash. Podgrzewać do momentu aż się roztopi i przybierze postać przezroczystej cieczy. Zakręcić ogień i dodać na wykałaczce barwnik. Ilość zależy od tego jaki kolor chcecie osiągnąć.
Wymieszać. Izomalt pozostawić na ok 2 minuty po czym przelać na matę. Prawie od razu włożyć matę na naczynie i spiąć klamrami tak aby izomalt spływał. Sami regulujemy jaki efekt ma zostać osiągnięty.
Od spodu zawiązać matę gumką recepturką i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Splash będzie się lepił ale już można ostrożnie zdjąć go z maty. Brzegi splasha można posmarować barwnikiem w proszku efekt jest piorunujący.
Zapraszam na mojego INSTAGRAMAUdostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!
No comments:
Post a Comment